draft. poolik. aga nii ta jääbki. sest pildid lähevad picasawebi. kunagi.


täna käisin poes ja ostsin igasugu head-paremat - krevette ja vetsupaberit, vatipatju, mis ma vist poodi jätsin.. ja kana, avokaadot, kirsstomateid, purgiga maisi-kidney-oa segu (noh, need meilgi tuntud hollandi plekkpurgid igasugu gemüüsega, aint neil suurem valik kui meil, või kumbapidi see nüüd olema peabki). ühesõnaga - mul oli imehea õhtusöök. soe salat kana ja krevettidega. :)

eile oli triibuline päev - lugesin kontoris (ainult meie korrusel) kokku (koos endaga) 7 triibulist särki, 1 diagonaaltriibulise lipsu ja enda salli. :) seevastu täna oli vähemalt 3 kõige lähemalt töökaaslasel seljas ruuduline triiksärk.

helistasin tln kontorisse, et teada saada, kui palju maksab rekka raasikult tln sadamasse. selgus, et täitsa korraliku raha. aga peale selle lobisesin ka r-ga. ta ple veel isaks saanud, ootavad oktoobrit. :) aga ta küsis ka igasugu toredaid küsimusi, pani kohe mõtlema. et kuidas ma korteri leidsin ja kuidas ma näiteks poes käin.

jaa, see poeskäik. :) algul võttis ikka päris palju aega. kõigepealt selgitad välja, mis kuskil on ja mis mis on. noh, näiteks, et lehtsalat on sla. siis uurid hindu... mõni asi on tüki-, teine jälle poole kilo või kilohinnaga. siis arvutad, siis võrdled. siis mõtled, et ei tea, mis mulle täna üldse maitseks. no hea küll - see segusalati pakk tundub ahvatlev - rucola ja lehtsalat, miskid muud lehekesed veel pealekauba. jogurtiriiuli juures sama teema - hmm.. mis seal sees on? kui palju seal rasva on? ot, kas see on ikka jogurt või... vla? nagu selgub, on vla natuke nagu puding. üdini hollandlik magustoit. umbes nii hollandipärane on peale õhtusööki vla'd süüa, kui meil näiteks pubertit. kuigi eestlased vist nii korrapäraselt magustoitu ei söö? leivariiul? hmm.. suuuuured. need on ju hiidsuured leivad. oma esimest hollandi leiba sõin nädal aega. :O ja kõvaks ka ei läinud. see on imelik. nüüd alles ostsin oma teise leiva. neljandal nädalal.

aga nädalavahetusel käisin antwerpenis. ilus-ilus-ilus!!! see mu 3. lemmikkoht maailmas.
  1. kreeka
  2. budapest (ungari)
  3. antwerpen.
see.. üks teine koht - see ei kuulu pingeritta, seda ma ei võrdle millegagi. sest see on minu seljatagune ja pelgupaik, turvapadi ja stardirada, energiasammas ja ilmapuu. Koht.
niisiis antwerp. eesti lipp raekojal. :) sõjaväeparaad (kõiksugu rahvad koos - usa sõjaväelased sigarid hambus, uk kaardiväelased oma karunahamütsidega jne). palju barokki! ja juugendit kaa!!! hiidsuur ja hiidilus raudteejaam. ja rubensi majamuuseum! ilus on, kui nii ilusasti on saadud elada. ja siis - jalgpall liege'is. eestlased kaotasid belgiale 2:3. aga belglased olid üllatunud, et me üldse värava saime. aga üks eesti jalgpallur (oleks peaaegu kirjutanud mängur) viidi väljakult kanderaamiga ära, hapnikumask ees. ei olnud ilus. ja belgia rünnak oli jõhker. :( aga mis kindel, see kindel - väljakul olla on ikka hoopis teine asi, kui telekast vaadata. kui me jätame välja selle, et kommentaatorit ei ole ning fännikisast võib suht kurdiks jääda (mis ilmselgelt on osa lõbust!!!), siis.. tulevikus istun aint õiges fännisektoris! vastaste hulgas omadele kaasa elada.. hmm... ei ole just kõige vahvam. aga lõppeks - ega keegi kindlaks ei tee, kas sa karjud meeleheitest v võidurõõmust. ;) ja eestlased mängisid väga ilusa mängu!

ps. mul on erakorraliselt olemas ka 1 belgia õlleklaas. aa see vajab selgitust. belgias on väääga palju erinevaid pruulikodasid. ja igal margil on oma klaas, mõnel suisa peeker. jõudsin ära proovida kirsiõlle (meenus lapsepõlv, kui onu v tõi beneluxist v prantsusmaalt kirsinätsu ja fantat.... naiivsed 80ndad, aga toredad!), mingi suvalise ülipopulaarse õlle ja sisi ühe tumeda õlle. mida juuaksegi klaaspeekrist. raekojaplatsil näiteks. :) igatahes. peale mängu läksime pubisse.... õhtu edenedes jäi see klaas mulle aina enam silma... jutuks tuli selle ärapätsamine. selgus, et tegu on filosoofia, hobi ja maailmavaatega. aga kuna parasjagu polnud talv ning peekrit just varukasse ei topi, siis jäi plaan katki. katedraali kõrvalt turult oleks saanud seda ka umbes 6 euri eest osta, aga see ei tundunud ka ahvatlev. aga. see tüdruk, kel õnnestus viisakaid-sõbralikke vastuseid saada koguni l.f.-lt, õnnestus saada ka klaas! ilma pätsamiseta, ilma ostmata. mõnikord tuleb lihtsalt baarmani käest küsida, ja sinnajuurde üks lugu rääkida. :)
i tea, kas on väga ketserlik õlleklaasist mahla juua?

antwerpenis on maailmakuulus katedraal.. Meie Armsa Jumalaema kirik (Onze Lieve Vrouwe Kathedraal) suuuuuur, ilus, keskaegne. Väga sarnane Notre Dame'ile ja Reimsi katedraalile, aga mu meelest veel õhulisem! Ning algselt plaanitigi ta ehitada 2 torniga, aga valmis saadi ainult üks. sest they kinda ran out of people youknow /neil said nagu inimesed otsa/. katk tuli. aga tegelikult meeldis mulle üks teine kirik hoopis rohkem. sest see oli barokk!!! ja üldse, ohh... see omaette uitamine ja avastamine, juhuslikust kangialusest sisse astudes leiad ootamatult ühe... maja. suured pisikestest klaasiruudukestest aknad, uks lahti. astud sisse ja leiad laefresko ja beeži siidtapeediga nõupidamisteruumi. umbes 18. sajandi teisest poolest. kuninglik kunstimuuseum jääb järgmiseks korraks.

ja see raudteejaam. ja ilma usteta tänav. ja kunagi euroopa pikim eSKAlaator. puidust käsipuuga! ja see vihm. ja šokolaad - need leonidase trühvlid!
ps. belgia vahvel on megamagus. lisaks sellele veel soe, suur ja paks, seda süüakse vahukoore, jäätise ja puuviljadega. sokolaadikreemi ja muude lisandite juurdesaamine on ka täiesti tavaline, keegi vist ei vaataks imelikult. aga saab ka vähemaga hakkama, näiteks ainult suhkrukattega. :) mina võtsin jäätisega.

ja täna käisin jälle spinningutrennis. :)
ja oli üldse tore päev. sain a.b-ga natuke saksa keeles rääkida. mille peale j. heakskiitva märgi tegi. ja m. arvas päeva lõpuks, et i'm not your boss, but i think you are doing one hell of a job already /ma pole küll su boss, aga ma arvan, et sa teed juba krdi head tööd/ .
vist ujun välja!!! :)



ma juütlesin, et nad on siin skulptuuride järgi hullud :)

edevus ei anna asu :P

flandria paistab

noordzeeterminal. esimesed sadamakraanad

tuumatorud
need kaks paksu korstent tagaplaanil

lähemalt

hesse-noord naatie. terminal.

konteinerid rohus

terminalide rüpes, keset tööstusmaastikku
on mõned külad siiski alles jäänud
selle koha nimi on lillo

külaväljak

lillo kaart. kunagine fort.

niimoodi ongi

mõõn hakkab läbi saama

aken

aken 2

ja mõnest külast on ainult kirik alles jäänud.
ilma küla ja koguduseta.
see seletab, miks muinsuskaitse alla tuleb võtta
terved miljööväärtuslikud piirkonnad, mitte vaid üksikobjektid.

kohe kõrval
ja see seal pole mitte lipp, vaid ühest korstnast käib leek välja -
seal põletatakse tootmisel tekkivat tarbetut tootejääki - gaasi

et kui kõrvalautost kella saab vaadata, on ju peris lahe!
t. ei uskunud, et keegi võiks sellisest asjast pilti teha :)

metroo :)
mis on puudu?


miski hoone, ei ole kirik


peeker õlut raekojaplatsil


raekojaplats, katedraal paisab

muusikud tänaval, ja fotograaf

simply drunk, aga muusika oli tasemel :)

katedraal
tõestus sellest, et inimesed näevad kohe,
kui miski suur must elukas nende pihta suunatakse. :P

meenutuseks märksõnad - flandria pits, brügge pits....
mõlemad olid kuulsad kogu euroopa kuningakodades.

topeltpits

paraad. "homme" on antwerpeni vabastamise aastapäev

kaks koera baaris, mehest rääkimata

vaniljevärvi unistus


lihtsalt üks maja. elumaja.

teemantite börs vaksali kõrval
terve tänav oli juveelipoode täis


pühapäevahommik, vaksalis
ma armastan oma kaamerat!!!

sisemine välifassaad :P
täpsem inf selline

hommikusöök kaasavõetud saiakestest
kohvi sai sutsuke hiljem

Kommentaarid

MUHEDIK ütles …
Jutt on hea. Pildid on head. Mõtted on head. Küla on hea. Pitsid on head. Fotod on eriti head. Kõik kokku - väga hea!
Aitäh jagamast!
MUHEDIK ütles …
See küla..see Lillo, nii armas, et võtaks kohe peo peale nagu linnupoja. Pole ju küla, muinasjutu nukulinna süda hoopis:)
Ja see vanilja, mis siis, et unistus, võib mõnikord vist väga haiget teha:S
Koogid on hapud:S:S
Anonüümne ütles …
kooogid polnd apud! :) kahest sai kõhu täitsa täis.. see šokolaadikreemiga - selle sees oli veel keedukreemi, hästi hea oli. no ja kirssidega viinisai! on lihtsalt ületamatu. :D vahvleid õnneks ei pildistanud. :P
elfriide tramm ütles …
a mde see, et küsida - (, seda klaasi) - sa meremaa võlurit mäletad? ;)

ja otse loomulikult ujud välja! sa suudad! - remember :)

ja noh.. mõni unistus võibolla võib kogematga haiget teha.. aga ma arvan, et unistuste täitmatajätmine teeb veel rohkem haiget. see lihtsalt ei lase lennata ega täiel rinnal hingata. a seda sa tead isegi :)
elfriide tramm ütles …
mul on kahju, et see artikkel tervenisti netis pole. aga võibla mõne aja pärast pannakse - siis, kui uus number ilmub?

http://www.eestinaine.ee/artikkel.php?id=12931
Anonüümne ütles …
jaa, Käbi Laretei ja Viivi Luik on mu lemmikud. Inimesena. ma mõtlen nohh. :)
elfriide tramm ütles …
hea artikkel oli ! muuhulgas - ta on 86 aastane! ja ta ütles, et tal pole aega põdeda ega vana ja väsinud olla, sest tal on nii palju oma asja teha ja elu elada.. umbes kuidagi nii. kui ma üles leian, võin kribada.
Kairi ütles …
Jaa, Antwerpen! Ma nägin hiljuti tast pilte ja armusin pelgalt piltide järgi ära. Su pildid on ka superhead!
Anonüümne ütles …
:) onju!

Populaarsed postitused sellest blogist

Aitäh!

"Kell on juba kolmveerand kakssada"

Loomadest, lootusrikkalt