auklikud sokid

nägin 2 nädalat tagasi üht töökaaslast päeva lõpus trepist üles tulemas, vaevaliselt, väsinult. hallid vuntsid sorgus, sooniline käsi seina toetamas. siis ei tundunud see kahtlane või murettekitav. kuidas võinukski? ta ei olnud ju niiväga vana, lihtsalt väsinud ja hall. vaikne mees.

ühte mu töökaaslast ei ole enam.

...samal nädalavahetusel viidi ta haiglasse. rabandus, neerud, veresooned... kõik organid üksteise järel üles ütlemas, rebenemas. ta tütar ootab last. novembris pidid nad perega goasse puhkama sõitma... ma ei mõista, kuidas sedasi saab - et minnakse niimoodi, sisuliselt töölaua tagant. ilma vahva vanaduspõlveta, ilma vabaduseta. elus peaks ikka midagi muud veel olema; paljugi muud!

* * * * * * * * *

finatskrahh.
"me" ei ostnudki seda saksa konteinerite "lipulaeva" ära. kulusid tõmmatakse koomale, 25%. üks näide siitsamast lähedalt - cex-service võetakse käigust ära. "minu service"! siis, kui ma veel anr-i bkg-id tegin, siis enamik konteinereid läks cex-i peale. aga nüüd.. ma ei teagi, mis laevad siis antwerpeni sadamasse tulevad. igatahes mitte meie omad.

kogu kontserni ceo käis siinkandis, ülikooli lõpuaktusel kõnelemas. astus kontorist ka läbi, pidas tervele majale ettekande. sellest, kuidas asjad suures maailmas on. sellest, et asjad on hullusti ja hullemaks lähevad - nõnda otse ütleski välja. ei mingit ninnu-nännut ja keerutamist. kuigi. konkreetseid vastuseid selle kaliibri mehelt ei saa - diplomaatia mask on liig kõvasti ees. ta lubas endale väikse vääratuse vaid repliigi "my company" näol.

* * * * * * * * *

teisipäeval käisime kunagiste MT-dega õhtust söömas. 2 neist on meil osakonnajuhatajad, 1 on account manager, 2 on mujal firmades, edukad. kõik kangesti businessmanid. kogesin eredalt, et see on kuidagi teistsugune mõtteviis, loogika teistel alustel, liikumine mööda teisi märksõnu-verstaposte. riiki ei kirjelda mitte meelsus, väärtushinnangud, keel, kultuur, vaid SKP, rahvaarv, korruptsioonimäär, peamine ekspordiartikkel. inimest ei kirjelda mitte ta hobid, tõekspidamised, karakter, vaid hobide maksumus, läbilöögivõime, ambitsioonid. otstarbekus kõiges.

võibolla olen ülekohtune, nad on väga toredad inimesed, nalja sai palju. aga.

Kommentaarid

MUHEDIK ütles …
Money, money, money...
mida rohkem teda on, seda vaesemaks teeb ta inimesed.
Anonüümne ütles …
/kallistab/

jah. peaks olema midagi muud. eelkõige - SINA ISE. see on see, mida peaks alati meeles hoidma

kuldseid ingleid!

a

Populaarsed postitused sellest blogist

Aitäh!

"Kell on juba kolmveerand kakssada"

Loomadest, lootusrikkalt