Ilmaolud

A meil mudku sajab lund, juba neljandat päeva järjest. :) Ja kui algul oli lihtsalt veike lumekribal maas, siis täna lõunaks oli mu rõduserva lumevall kasvanud juba 9 cm paksuseks. Ja kasvas edasi, sest see pehme hõljuv sadu ei tahtnud kuidagi lõppeda. Vahepeal näis, nagu helbed ei maandukski, vaid keerutasid niisama ringi - alla ja siis jälle üles tagasi, ja siis naabri rõdu poole, ja siis jälle minu juurde tagasi... Lumeeit tegi padjakloppimisega natuke nalja siin.


Aga hollandlased ei tea üldse, kuidas on kohane toimida, kui ilm selline.. talvine on. Noh, teid - eriti kõnniteid - keegi puhtaks ei lükka, jalgrattaid keegi koju ei jäta (kamikadzed siuksed... rallivad lumevallidest läbi). No aga mis sa teed, kui libedal kõndida väga ei oska, mütsid-sallid-kindad on jätkuvalt vaid moeaksessuaarid ja maapealne ühistransport ei tööta. Ehk on jalgrattaga tõesti turvalisem. Ahjah, metroo sissepääs on see-eest tasuta. :)

***

Eile tutvusin oma koduümbrusega. Kuna jalgrattalukk on kinni külmunud, siis võtsin jalad selga ja fotoka kaasa ning tegin tiiru ümbruskonnas. Ilus oli!!! Kanalid hakkavad jäätuma, ja lastel oli liulaskmisega nalja palju. Koertel lumes tuhnimisega muidugi ka. Oi, täna nägin üht kutsikat, kes vapralt läbi lopa lontsis, ja teist kutsi, kes foori taga kuulekalt (korralduse peale) istumist imiteeris... (külmast tudisevat) tagumikku päriselt maha panemata. Nii armas.

Mõned pildid kah.

Kommentaarid

MUHEDIK ütles …
Katastroffe, kattastroffeee..)
Usun, et hollandimaal hõigatakse midagi sarnast nigu Saksamaalgi.

Ma ei tea, kellest on eelmises postis jutt, aga veel nägi ilmavalgust 17.12 kell 14.30 Artur Antti Andero! Nii ongi see nimi
mrt ütles …
:) Jaahh, ilmselt küll peavad nad seda katastroofiks. Neil pole lihtsalt mingeid kombeid ega arusaamist, ei oska käituda noh. Piisaks ju sellest - nagu keegi ütles - et pangu korralikult riidesse ja rahunegu maha. See töötaks edukalt. :D

Ahhaaa... ja perekonnanimi on kah A-tähega? ;) Siis ma tean. Nii lahe, detsember on jälle väga tihedalt lapsukesi täis tipitud. Kui tulen, siis räägin.
elfriide tramm ütles …
kesse artur on?!?!? miks ma midagi ei tea?!?!?

mrt
a sa vii ratas koos lukga tuppa, siis sulab lukk lahti :P
mrt ütles …
Muig, ma i viitsi labidat tuua, et rattapuud maa seest kätte saada.. ja seda kah tuppa vedada. :D

Populaarsed postitused sellest blogist

Aitäh!

"Kell on juba kolmveerand kakssada"

Loomadest, lootusrikkalt