Kinnisidee küüsis

Mida kõike teada ei saa, kui maailma asju internetist ei loe:

Natuke nõu Toidutarest

Electrolux räägib:
Kaasaegne nõudepesumasin kasutab 2,27 liitrit vett ühepäevakoguse nõude pesuks. Selleks, et pesta sama kogus käsitsi kulub 10,5 liitrit vett päevas ühe inimese peale, selgub 2009. aastal Bonni ülikoolis läbiviidud uuringust.

Kui Eestis kasutaks iga majapidamine kaasaegset nõudepesumasinat, selle asemel et pesta nõusid käsitsi, saaks meil hoida kokku 4 mlrd liitrit vett aastas.

UNESCO maailma veearengu raporti järgi langeb aastaks 2023 puhta vee kättesaadavus maailmas 33% võrra. Juba praegu puudub 41 mln Euroopa elanikul juurdepääs tervisele kahjutule joogiveele.

Mis maailmas me küll elame?!

Kommentaarid

MUHEDIK ütles …
Nonädsasiss:)

Ma üritan siia vist kuuendat korda midagi kribada ja tahan ütelda seda, et imelik- kui inimene midagi niiiiii väga tahab, miks peab sellele õigustust otsima:)

Ma tahaks seda värgindust nüüd juba ka siis kui ta kulutaks 10x rohkem vett kui käsitsipesu!

Ja need sõnad siin, lausa ulme:D
uthclear!!!!
mrt ütles …
"Muudkui miks ja miks?"
Aga no ikka sellepärast, mis kõrvade vahel on või pole. Tundus võimatu, ja siis muudkui üritasin halva mängu juures head nägu teha ja teemasse isegi mitte süveneda. Nüüd, jaa, teine asi. Ent isegi tahtmise (ja praeguseks veel saamata loa) korral tuleb kõigepealt mudel välja valida. Ja selgeks teha kasvõi selline pisiasi, mismoodi see masin torudega ühendatakse. :D Ega see pole mingi kohvimasin, et tarin aga koju, panen nodi sisse ja imed sünnivad. :D
Kairi Kaarlaid ütles …
Kas Electrolux seda ka räägib, kui palju vett nõudepesumasina tootmisele kulutatakse? Selles masinas on kindlasti metallosi ja ainuüksi metalli tootmine on VÄGA suuri loodusresursse, sealhulgas vett, nõudev. Palju kütust kulub tooraine tootmiskohta transportimisele ja valmistoodangu poodi? Palju see saastab loodust jne, jne. Ma olen seda Electroluxi kampaaniat ammu imestanud ja see kampaania tundub mulle väga küüniline.
elfriide tramm ütles …
ja mina kirjutsin piiiika kommentaari sellest, kuidas paljud asjad sellest "tundub võimatu ja on kauge unistus" on tegelt meie peas kinni. nagu siin mõne köögimööbel ntx ;). aga blogspot sõi mu kommi ära :E

a kui peab torudega ühendama ja sa nagunii ära kolid ,siis ju ei peagi pisike ja punane olema. või vähemalt need pole põhikriteeriumid.

be careful what you wish :)
elfriide tramm ütles …
aga jah, see, et sellisel hulgal euroopa elanikest puudub juurdepääs puhtale joogiveele, on suures osas tööstuse ja tootmise süü.

Populaarsed postitused sellest blogist

Aitäh!

"Kell on juba kolmveerand kakssada"

Loomadest, lootusrikkalt