Loomadest, lootusrikkalt

Austraalias avati nahkhiirte kliinik - nad päästavad 4-nädalasi nahkhiirepoegi, mässivad nad lapikeste sisse kuivama ja siis kunagi, kui need pudulojused (nagu Marko R. telekas ütles) kuivaks saavad, lastakse nad lendama. :)

Aga ühtesid teisi elukaid ei lasta enam ei lendama ega ka tuppa. Mitte et nad lennata tahaksid või mõistaksid, aga neid on lihtsalt liiga palju ja liiga valedes kohtades --- sellistes, kus mina pesitsen. Jajah, hiired. Nemad on nüüd kindlalt (või vähem kindlalt) ära blokitud, st toast eemal hoitud. Ah, et kuidas? Lisaks teisele pakile mürgile, mille täna ostsin ja kasutusse panin, ning siiani "süütule" lõksule lisandus hiirevastasesse võitlusesse uus abivahend - pizzakarp! Natuke teipi ka, et voilà! :)

Kommentaarid

MUHEDIK ütles …
A mulle tuli meelde üks lastelaul/luuletus?
Hiiretips läks putru keetma...

pisikesed, armsakesed:)
elfriide tramm ütles …
böööö - nad ju söövad selle pizzakarbi ära!
või missa selle karbiga tegid? toppisid augu ette? panid sinna sisse mürki? tegid sellest iirte toitmise karbi, et nad mujale ei läheks?
mrt ütles …
Haa! Ei mingeid hiiretipse minu köögis putru keetmas, sest ma kasutasin pizzakarpi ehitusmaterjalina! Tekitasin kahest karbipõhjast piisavalt suure "plaadi" v lataka, et see seinas olnud torude auk (umbes 50 x 50 cm) kinni katta/teipida. No ja isegi kui nad närivad sinna sisse augu ja tulevad tuppa, siis ootab neid kohe taldrik mürgise söödaga. Nii kuri olengi. Aga vähemalt langes ära mure kipsplaadi või vineeri vms plaadimaterjali soetamise, sinna tikksaega toruaukude puurimise, tikksae muretsemise jms vallas.
elfriide tramm ütles …
esiteks tikksaega ei puurita, vaid saetakse :P
teiseks saab tikksaagi muuhulgas ka laenata. vahel isegi koos juhiga....või selle.. saagijaga :P
aga tordikarp on loomulikult palju kenjaalsem lahendus :)

iseasi, et selle pizzakarbi (kust sa selle muidu üldse said? ;) ) oleks pidanud enne miski muu jälehaisulise asjaga kokku määrima (kasvõi pesupulbri v saapamäärdega), sest karta on, et kui ta pizza järele lõhnab, tõmbab ta hiiri ligi :)
elfriide tramm ütles …
pealegi - makroflex ja teip on kõige universaalsemad ehitusmaterjalid :)
mrt ütles …
Aaa, et mu külmkapitagune haiseks saapaviksi järele, aitähh?!?! Teiseks... äkki nad ikka ei näri...? No ja kui närivad, siis las tulevad söövad veel natuke mürki, ja eks ma panen sinna midagi tõhusamat ette. Selleks ajaks ehk soetub mu elamisse koguni makrofleks. Aga kuna seda eile Prismas ei olnud, siis polnd aega jokutada. Mul sai mõõt ikka korralikult täis.

PS. Aga kuna nad ei olnd seda vabalt vedelenud karpi kahe möödunud nädala jooksul närind, siis miks nad nüüd peaksid? St ei vedelenud.. oli lihtsalt seal hiireaugu lähedale korralikult ära pandud. Paremaid aegu ootama.
elfriide tramm ütles …
enivei. 10 points for action! and another 10 for good idea! :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Aitäh!

"Kell on juba kolmveerand kakssada"