Külalised käisid...
...tegin kooki. Pildistamine tuli meelde siis, kui jäänused enam kuigivõrd kaubanduslikud välja ei näinud, sestap tähendan lihtsalt retsepti üles. St, see sai kombineeritud kahest netist leitud toorjuustukoogiretseptist.
Põhi:
180 g šokolaaditükkidega kaeraküpsiseid
1 dl kodus leidunud suvalist müslit
100 g sulatatud võid
Täidis:
500 g toorjuustu (Philadelphia)
5 muna
Purk (200ml?) kondenspiima
200 g maasikaid
Pihutäis külmutatud vaarikaid
100 g pähklitega šokolaadi
Kate - kuna kook pealt sutsu kõrbema läks ning peale kõrbenud osade eemaldamist enam ilus välja ei näinud, määrisin valmis koogile peale šokolaadivaaba:
~ 50 g tumedat šokolaadi
Killuke võid
Sorts kohvikoort
1. Purusta küpsised ning sega saadud puru müsli ja sulavõiga
2. Vooderda u 22cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga. Tõsta küpsisesegu vormi, vajuta ühtlaseks
3. Küpseta tordipõhja u 10-15 min 150-kraadises ahjus.
4. Mikserda kokku toorjuust ja munad
5. Sega juurde kondenspiim
6. Viimasena lisa marjad ja tükeldatud šokolaad.
7. Kalla segu tordipõhjale ja küpseta... Kuni valmis on. St tund või kaks 150-160 kraadises ahjus, senikaua kuni kook enam ei loksu, natuke võdiseda võib. Küpsemise teises pooles/lõpus võid vormi katta fooliumiga, et kõrbemist vältida.
8. Hoia kooki üleöö külmkapis.
Kui kook niisamagi viisakas välja näeb, pole vaja katet teha. Aga kuna minu oma oli natuke kannatada saanud, tekitasin talle miski šokolaadivaaba moodi asja peale. Sulatasin väiksel tulel või ja šokolaadi, ning lisasin sulanud segule sortsu koort. Kui tahkuma hakkas, võtsin segu tulelt ja määrisin koogile.
Kommentaarid