Nendest saatuse sõrmedest

Mnjaaa... neljapäeva hommikul avastasin, et mul pole tööd. Mitte grammigi kohe pole. Jälle! Sai siis aga jälle küsima mindud, et mis ma nüüd teen, ja ma näen, et sa oled busy, aga midagi peaks ma oma kasinate kogemustegagi ju ikka teha oskama - kuidas ma aidata saan. Vastus kuude kaupa kuuldult traditsiooniline: tähtaeg kukil, megakiire, ära sega. Lahendus: ok, võtan oma online-koolitusi. Aga meel läks mustaks ja enesehinnang langes kolinal - no kaua ma käin tööl päevi õhtusse veeretamas, kohustuslikus korras jupikaupa ülesandeid kerjates?! Ja siis heidetakse ette, et ma ei sulandu ega aita ja teamspirit on puudu.

Ok, ei virise, vaid meenutan kunagi "korbis" väga valusal hetkel kuuldud vanasõna "Kus viga näed laita, seal tule ja aita!", millele lisandus iseenda õpitud tõdemus, et kui midagi ei meeldi, siis võta sellega midagi ette. Kuna teamikaaslased kehitavad mu nõuküsimise peale vaid õlgu, ülemus on haiglas ning tema ülemus ära Londonis, arvasin, et HR on ehk kõige mõistlikum koht nõu küsida. Täna sain aga oma ülemuse ülemuselt teada, kui kohutavalt alatu on personalijuhiga oma tööst ja soovidest-plaanidest rääkida. Oihh!

Miskipärast ei kõiguta mu senior manageri pettumus ja meelepaha mind pooltki nii palju, kui eelmise aasta lõppu jäänud pisietteheited märksa lihtsamalt tegelaselt. Aga see selleks. Oluline on, et asi hakkas liikuma; mitte küll nii elegantselt ja vigadeta, kui ehk tahtnud oleks, ent nagu täna õhtul L-ga rääkides selgus, on samas osakonnas edasi aja raiskamisele olemas koguni 3 alternatiivi. Wow! Ja seda kõike vaid tänu suu lahti tegemisele. Sain ka soovituse olla väheke oportunistlikum ning mõelda sellele, mis annaks mulle järgmise 3-4-5 kuu jooksul tööalaselt kõige rohkem. Selge on see, et enam pole programmi lõpuni palju aega jäänud, ning seda aega ei kannata enam maha lorutada - peab tulevikuks "kogemuste kapitali" koguma.

Homme hommikul HR-iga väike arutelu. :o)

Kommentaarid

MUHEDIK ütles …
Mõtlemine aitab:) Järeldus on hea!

A arumaisaa, kuidas on nii, et on pikad päevad ja hirrrmus palju tööd ja samas pole teda nagu üldse?
elfriide tramm ütles …
maailmas on nii palju inimesi, et kõigi meele järele ei saa nagunii olla. ja ma olen õppinud, et ei maksa püüda ka. sest lõppude lõpuks oled ju sina see, kes seda sinu elu elab. ja oleks üsna mööda, kui sa kellegi teise oma elaks. samas on aga vaja ka need inimsuhted vajalikul määral toimivana hoidma... kuigi vahel on üks korralik asjadeselgitamine (ja vajadusel ka arvamuste lahknevuse selge konstanteerimine) kõvasti paremad, kui lõputu konformism... nagu sa isegi hästi tead :)
Kairi Kaarlaid ütles …
Eks kõik ole inimesed oma vigadega. Vaatavad asju oma mätta otsast ja on ebaratsionaalsed.
MUHEDIK ütles …
On küll õige, et inimene elab ainult oma elu, aga sotsiaalse olendina tuleb siiski alati arvestada ka kaaskondlastega. On nad siis lähedased, tuttavad või töökaaslased.

Ja paraku ei saa me endale ise valida ei sugulasi ega kollektiivi (lasteaiarühm, klass, kolleegid). Lihtne on öelda, et alati võib ju kohta vahetada, aga ideaalset keskkonda enda tarvis ei saa ka siis luua kui oled suur ülemus. Valida saab vaid sõpru.

Ja ma isegi ei arva, et inimestel on vead. Pigem on see inimeste omapära, mis nende jaoks on loomulik, meie jaoks viga ja vastupidi.
mrt ütles …
Nojaa, aga mõnikord võiks need kaaskodanikud ka ise teistega arvestada! Eriti, kui nad vanemad-targemad-edukamad-autoriteetsemad on. Eriti, kui nad mõned oma kohustustest unarusse on jätnud, siis ei tohiks nagu väga põhjust olla selga hüpata, kui sa siis mujalt abi otsima lähed ja oma olukorrale lahendust otsid.
elfriide tramm ütles …
oi mrt, kõige suuremat lärmi tehakse elus just siis, kui endal miski kripeldab, s.t. endal miskit tegemata. siis selle maskeerimiseks (teiste jaoks) ja vaigistamiseks (iseenda jaoks) taotakse trummi (eee... no päris trummi, eksole :) ) ja karjutakse nii, et vähe pole. muide, selle järgi saab vahel isegi aru, et kisendajal endal pole vist südametunnistus puhas ;)
elfriide tramm ütles …
ja üks asi veel, mida sa ilmselt isegi tead - piirid tuleb algusest peale paika panna (ja ka edaspidi nende eest seista), sest kõik hilisemad katsed lükata õigele kohale ammu üle piiride sõitnud kaaskodanikku tekitavad alati dissonantsi.. väljendub see siis tormina veeklaasis või "kareeninapanekuna", pole suurt vahet ;)

Populaarsed postitused sellest blogist

Aitäh!

"Kell on juba kolmveerand kakssada"

Loomadest, lootusrikkalt