Füsioteraapia 2

Ehk et natuke vanainimese juttu kah. :)

Puusad kenasti ühel kõrgusel, õlad ka enamvähem. Aga vat see roteerumine, vat see, jah!


Manipuleeris vasakut puusa, see ei tahtnud hästi liikuda. Suht valus, aga asja sai. Vahelduseks jutustas ta lugusid lapsepõlvest – kelgumäest ja pimedusest, maa ja linna peamisest erinevusest (et kus sobib põõsast kasutada ja kus mitte).

Siis vaatasin kõik selgroolülid üle – selgus, et 17st lülist 11 olid valesti. Counterrotation, ehk et vastandsuunaline pöördumine, nagu me eesti keeles kokku leppisime. Ta kruttis need suht piinarikkalt õigesse kohta tagasi. No et kõhuli lamades pidi ühte kätt tõstma ja keerama, ja sis teist kätt ja vastu valu keerama.. ja sis tema mudku surus ja pressis mu vaeseid väikseid lülisid, ja mina mudku kriunusin. Aga kuidagi nagu rohkem ruumi sai. :) PS. Selg on nüüd roosasid markeritäpikesi täis.

Lõpetuseks raksutas selgroo lahti (pikkupidi ja ristipidi) ja mudis kaelapingeid (avaldas arvamust, et vast vormelisõitjal võiks selline kael olla). No ja mina mudku pingutasin, et lõdvestuda. Selline asine hommik siis.



Kommentaarid

elfriide tramm ütles …
ihihihihhhh

:)))

jah, eks ta ole, kohati on väga valus. dünastia teine esindaja käis ka täna ja lõpuks oli selg valust läbimärg. aga palju parem sai :)

ja ta on tegelt ikka suht kuldne füssar, ausalt!

muidugi.... ise peab ka võimlema ja oma appastraatuse liikuvuses hoidma :)

padibud - tundub üsna asjakohane :)
Titsu ütles …
et ta nagu parandas su ära? enam ei ole katkine robot? tundub, et mul oleks ka tarvis ... O_o
mrt ütles …
Mhmmhmh! Parandab jah. :)
Täna käis see remondimetafoor meil mitu korda läbi. :)
elfriide tramm ütles …
sisuliselt tekitab inimene endale valede asendite ja lihaste tasakaalustamatuse ning treenimatuse tõttu hunniku lihaspingeid, mis tipnevad liigeste ja luude (sealh selgroolülide) vale asendiga, mis omakorda hakkavad süvendama neid lihaspingeid jne. tekib väga vastik nõiaring.

tema vabastab neid lihaspingeid, mobiliseerib lihaseid ja vabastab kaela- ja selgroolülisid. kui nüüd ise ennast igapäevase võimlemise + pideva liikuvuse + rühi korrigeerimisega ei aita, siis jõuab suht ruttu häda algusesse tagasi. kogu protsess muidugi võtab aega, aga iseendal on selles ka väga oluline osa.
elfriide tramm ütles …
mde, mrt, see 11 lüli on ta rekord :), mul oli 10 lüli ja siis ta ütles, et tema praktikas on rekord 11 :).
MUHEDIK ütles …
Ou kui jube:(


ja kui valus:(((((




diadju :)
mrt ütles …
Nu tegelt see valu kestis ikka suht lühikest aega.. eriti, kui mingite päevi kestvate radikuliitide jms-ga võrrelda. :) Ja kuigi õhtul olid lihased sutsu hellad, siis juba tänaseks on selg ootamatult liikuv ja mõnus. Kuidagi OMA. :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Aitäh!

"Kell on juba kolmveerand kakssada"

Loomadest, lootusrikkalt